Valet i Tyskland o de nyauktoritära gaysen

Val i Tyskland om en vecka, den 24 september. Även om nationalistpartiet Afd med lesbiska Alice Weidel i spetsen som språkrör inte ser ut att göra någon storslam är fenomenet med gaysen som joinar krafterna i ”kampen mot islamiseringen”, det ständiga återkommande mantrat i den nykonservativa o auktoritära vågen, värt att hålla koll på. Vice gjorde en bakgrund till partiets gayflirt i våras där de bland annat intervjuar företrädaren för partiets gaysektion och forskare i landet som ger bakgrund till vågen av nynationalism bland gaysen.

” As gay rights activism adopted a more identity politics-focused strategy in the 80s and 90s, centered on the argument that LGBTQ people were a minority in need of protection, it opened the door for the groups like the Alternative Homosexuals. As Wielowiejski put it, this approach meant that many gay people became satisfied with being accepted as a minority and felt comfortable ignoring other social injustices that didn’t directly affect them. ”This kind of politics can easily be combined with nationalism,” he said.

The rise of gay people to leadership positions in the parties also serves as a kind of fig leaf for the parties’ more extreme xenophobic policies. Although Weidel is the first queer high-ranking member of AfD, there are numerous LGBTQ people in leadership positions in the Front National, including Florian Philippot, Marine Le Pen’s closest advisor.”

https://www.vice.com/en_us/article/53ndzd/gays-really-love-germanys-racist-homophobic-far-right-party

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.