PÅ SCEN

Jag föreläser och modererar samtal på temat sexualitet, kön, könsidentitet och annorlundaskap. Senaste året har jag hållit föreläsningar på Stadsbiblioteket i Göteborg, Folkteatern i Gävle, Uppsala Uni och Södertörns högskola, Mångkulturellt Centrum i Stockholm, Blackebergs Gymnasium, Oslo och Stockholm Pride, litteraturmässan och Göteborgs Stadsmuseum, vänsterdagarna i Malmö, Genusvetenskapliga institutionen i Göteborg och Stavanger med flera.

Utöver dessa håller jag årligen en workshop om queert skrivande och journalistik för Tema Genus på Linköpings universitet.

De senaste tre åren har jag läst in mig mer specifikt på homonationalism och de förändringar som sexualitetsfrågorna är inskrivna i. En utveckling där sexualitet och framförallt gayfrågor görs till motor i nynationalistiska projekt.

För kontakt: anna-maria.sorberg (at) zie.se

Panelsamtal i Stavanger, november 2018 om nya strategier och politiseringar av sexualitetsfrågorna. ”The new politics of identity in the nordic region.” Med Elisabeth L. Engebretsen, Anna-Maria Sörberg, Gavan Titley, Faith Mkwesha och Mohamed Abdi

Samtal på Eldorados bokhandel Oslo Pride 2017 tillsammans med Reidar Jessen och Shoaib Sultan från Antirasistisk Senter.

Samtal på Mångkulturellt Centrum i Stockholm med idéhistorikern Edda Manga.

Bild: Leila Tamaddon