Norge och homonationalism del två

Har besökt Göteborg, Gävle, Stockholm, Malmö, bibliotek, teatrar, universitet, Pride-sammanhang o haft så många bra möten kopplat till min bok. Inför ett Oslo-besök i juni med Oslo Pride gjorde tidningen Klassekampen ett större reportage med ambitionen att ta brett grepp på frågan om homonatioanalism. Tolv år efter att begreppet myntades av queerteoretikerna Jasbir Puar känns det som om diskussionen om huruvida fenomenet existerar eller inte knappast längre är relevant tack o lov (även om kritiker av fältet fortsätter avfärda det på ett slentrianmässigt sätt.)  Däremot är en diskussion om hur olika framväxten av homonationalism ser ut från plats eller kontinent och hur olika länders hbt-politiska utveckling har lett till olika resultat vad gäller användningen av hbt-rättigheter i offentligheten fortsatt viktig. Framförallt är det en stark poäng att fortsätta gräva kring vart vi är på väg med sexualitetsfrågorna. Fick ok från Klassekampen att publicera Line Madsen Simenstads reportage som pdf (sorry för låg tillgänglighet/läsbarhet):  klassekampen_rep

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.