Auktoritära vidrigheter

”I utterly object to the suggestion that signing the statement “We will not be a party to this crime” constitutes an act of “propagandizing for a terrorist organization.” To the contrary, I regard it as an act of conscience for a peaceful future shaped by nonviolence, democracy, and human rights law, a future that every individual in these lands (and in this world) desperately needs.” Så avslutar imponerande turkiska genusforskaren Ayse Gül Altinay sitt försvarstal efter den 25 månader långa domen mot henne från en våldsam makt där hon står anklagad för det obegripliga och samtidigt ultrapolitiskt inringade:  ”propagandizing for a terrorist organisation”. Läs hela försvarstalet här:

Skriver i nästa nummer av Ottar om de sk antigenusrörelsernas frammarsch både här och på en rad platser i världen. Publicerar här när numret är ute. Har bland annat intervjuat Altinay som nyligen var i Sverige på besök. Stödet växer för henne från en akademisk och aktivistisk rörelse i landet och omvärlden.

Läs, stöd, sprid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.